دوست ایزی هاستی من، سلام؛
بدون شک کسانی که به تازگی قصد ورود به دنیای مجازی را دارند و می خواهند وب سایتی را راه اندازی کنند این سؤال برایشان پیش می آید که به چه چیز هایی نیاز دارند و از کجا باید شروع کنند. احتمالاً شما که این مقاله را در ایزی هاست می خوانید می دانید که برای ایجاد یک وب سایت به یک هاست و دامنه مناسب برای فعالیت خود نیاز دارید و بعد از این مرحله می خواهید بدانید دیگر چه کار هایی باید انجام دهید. گام بعد از تهیه هاست و دامنه نصب یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس است که با استفاده از آن می توانید مطالب مورد نظر خود را بر روی آن به راحتی منتشر کنید و در اختیار مخاطبین خود قرار دهید.
اگر که مقالات و دانشنامه های ایزی هاست را به خوبی دنبال کرده باشید، میدانید که قبلاً به آموزش نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل (cPanel) پرداخته بودیم. سرویس های هاست اشتراکی لینوکس ایزی هاست که به صورت عمومی در سایت قرار دارد، تماماً از کنترل پنل بسیار قدرتمند سی پنل (cPanel) بهره مند هستند. اما با توجه به اینکه برخی از کاربرانمان از ما سرویس های اختصاصی دریافت کرده اند که بعضاً از کنترل پنل محبوب دایرکت ادمین بهره گرفته اند، بر آن شدیم تا آموزشی کامل و جامع در مورد چگونگی نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین منتشر نماییم.
در ابتدا شما باید نرم افزار وردپرس را دانلود کنید. برای دانلود آخرین نسخه وردپرس به این لینک بروید و آخرین نسخه وردپرس را دانلود نمایید و در جایی مانند دسکتاپ آن را قرار دهید تا بتوانید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. توجه داشته باشید لینکی که به آن اشاره شد مربوط به نسخه فارسی زبان وردپرس می باشد.
سپس به پنل کاربری هاست دایرکت ادمین خود بروید و از لینکی که برای دسترسی به کنترل پنل دایرکت ادمین در اختیارتان قرار گرفته است وارد کنترل پنل آن شوید. راه دیگر برای دسترسی به دایرکت ادمین اضافه کردن پورت ۲۲۲۲ در آخر آدرس سایت است که تقریباً در همه هاست ها از این پورت استفاده می شود. مثلاً اگر آدرس سایت شما yoursite.com باشد کافی است به آخر آن دو نقطه و ۲۲۲۲ اضافه کنید (به طور مثال میشود : http://yoursite.com:2222). سپس پنجره ای برای وارد کردن نام کاربری و رمز عبور نمایان میگردد که بعد از وارد کردن اطلاعات خواسته شده وارد دایرکت ادمین می شوید.
حال باید یک Database برای نصب وردپرس ایجاد کنیم. از آنجا که کنترل پنل مورد بحث در این دانشنامه کنترل پنل Directadmin (دایرکت ادمین) می باشد، ما آموزش ساخت دیتابیس برای این کنترل پنل را در این بخش قرار میدهیم تا بتوانید دیتابیس مورد نیاز برای نصب وردپرس خود را ایجاد نمایید.
اگر در صفحه اصلی دایرکت ادمین نیستید با کلیک بر روی دکمه “Home” وارد صفحه ی اصلی شوید. توجه داشته باشید که تصاویر با توجه به قالب هاست شما می تواند متفاوت باشد اما نام ها اغلب یکی هستند.
با کلیک بر روی “MySQL Management” وارد پنل مدیریت پایگاه داده شده و برای ایجاد یک پایگاه داده بر روی گزینه ی “Create New Database” کلیک کنید.
صفحهای باز میشود که در آن میتوانید با وارد کردن نام پایگاه داده، یک پایگاه داده جدید ایجاد کنید. اما توجه کنید که شما نیاز به مشخص کردن یک کاربر برای دسترسی به “mysql” دارید که با استفاده “select existing user” یک کاربری که قبلا ایجاد کرده اید را انتخاب کنید و اگر اولین بار است که پایگاهی را ایجاد میکنید با وارد کردن یک “username” و “password” یک کاربر جدید همراه با پایگاه داده ایجاد کنید.
💡 بعد از زدن دکمه “create” ، صفحه ای باز میشود که در آن مشخصات پایگاه داده ای که ایجاد کردید، نمایش داده میشود. به این اطلاعات در هنگام نصب نیاز داریم پس آن ها را فراموش نکنید!
حال نوبت به انتقال وردپرس به هاست رسیده است. برای انتقال وردپرس به هاست ما از FTP کمک می گیریم. در ابتدا یک نرم افزار ftp (مانند FileZilla ) را روی رایانه خود نصب کنید. سپس با استفاده از اطلاعات ftp که در هنگام خرید هاست به شما داده شده است نرم افزار را به هاست خود متصل کنید. حال باید فایل زیپ شده وردپرس را درون فولدر public_html منتقل کنید. سرعت انتقال فایل ها به هاست، بستگی به سرعت اینترنت شما دارد پس زیاد عجله نکنید. و یا می توانید همین عمل را با فایل منیجر خود هاست نیز انجام دهید. برای این روش نیز کافیست در صفحه اصلی کنترل پنل هاست دایرکت ادمین خود گزینه File manager را انتخاب نمایید.
در این قسمت داخل فایل “public_html” یا “www” که همان Root نامیده میشود، وارد شده و از نوار پایین صفحه بر روی دکمه “Upload files to current directory” کلیک می کنیم.
پس از وارد شدن در صفحه جدید با کلیک بر روی گزینه choose file فایل فشرده ای که در ابتدا دانلود کردید را انتخاب کنید ( فرقی بین zip و gz.tar نیست ). خب پس از انتخاب فایل از پنجره باز شده بر روی دکمه Upload Files کلیک کرده و صبر کنید تا فایل آپلود شود. می توانید میزان پیشرفت آپلود فایل را در قسمت نوار وضعیت (status bar) مرورگر خود که اغلب در پایین صفحه قرار دارد مشاهده فرمایید.
در صورت موفقیت آمیز بودن آپلود با پیغام “upload successful” مواجه خواهید شد که پس از کلیک بر روی لینک “click here to go back” به دسته ای که فایل را آپلود کردید خواهید رفت.
در مرحله بعدی باید فایل فشرده وردپرس را “extract” کنیم. این کار به راحتی با کلیک بر روی “extract” که در جلوی فایل نوشته شده، صورت میپذیرد که بعد از آن پنجرهای باز می شود که مسیر “extract” را دوباره سوال می کند که با زدن دکمه “extract” در همان مسیری که هستید می توان فایل را از حالت فشرده خارج کرد.
حال پوشه “wordpress” در لیست فایل ها نمایان شده است. برای اینکه آدرس /wordpress از آخر آدرس سایت برای دسترسی به وردپرس حذف شود، به داخل این پوشه رفته و از بالا سمت راست “select” را بزنید تا همه فایل ها انتخاب شود.
و سپس نوار ابزار پایین یعنی “add to Cipboard” را کلیک کنید و با بازگشت به پوشه “public_html” و سپس، کلیک بر روی دکمه :Move Clipboard files here” فایلهای وردپرس را به پوشه اصلی سایت منتقل کنید. اکنون فایل های وردپرس در جای مناسب یعنی شاخه ی اصلی قرار گرفته و کافی است مراحل نصب را با رفتن به آدرس دامین خود (مانند: yoursite.com) آغاز کنید.
از اینجا به بعد نصب وردپرس در دایرکت ادمین تفاوتی با نصب آن بر روی هاست سی پنل ندارد. حال با باز کردن سایت خود در مرورگر (مانند yoursite.com) صفحه ای مانند زیر برای شما ظاهر می شود. بر روی دکمه « بزن بریم! » کلیک نمایید تا فرآیند پیکربندی وردپرس آغاز گردد.
(نکته: اگر وردپرس را در فولدری غیر از public_html آپلود کردید، نام پوشه را بعد از آدرس دامنه قرار بدهید. مثلا: http://yoursite.com/wordpresss )
حال اطلاعات درخواستی که مربوط به دیتابیس می شوند را وارد نمایید. در این مرحله باید از همان اطلاعاتی که در گام دوم استفاده کردید، استفاده کنید. دو فیلد آخر هم مانند عکس پایین تنظیم شود. سپس بر روی دکمه “بفرست” کلیک کنید تا به مرحله بعد هدایت شوید.
در این مرحله مراحل آخر نصب وردپرس را انجام می دهید و فقط به این نکته توجه داشته باشید که هرگز از کلمه Admin برای نام کاربری استفاده ننمایید و یک رمز قوی برای خود انتخاب کنید. سپس دکمه راه اندازی وردپرس را انتخاب نمایید تا نصب وردپرس تمام شود.
اگر نصب با موفقیت انجام شود شما به صفحه ای منتقل می شوید که نام کاربری شما را نشان داده است و پیغام می دهد که “انجام شد”.
خب نصب وردپرس به اتمام رسید. حال با افزودن wp-admin به آخر آدرس سایت خود (مانند www.yoursite.com/wp-admin ) می توانید وارد پیشخوان وردپرس شوید و از کار کردن با آن لذت ببرید.
امیدواریم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت نیاز به راهنمایی های بیشتر می توانید از طریق هر یک از راه های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
۱ comment. دیدگاه جدید بگذارید
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین