قبلا در نوشته ای کاربرد DNS را برایتان توضیح داده ایم حالا قصد معرفی برخی از انواع رکورد های DNS را داریم:
MX مخفف کلمهی Mail Exchanger ( کلمهی Exchanger به معنای مبادلهکننده) است. MX Record مسئول شناسایی ایمیل سرور(ها) برای دامین است. زمانی که شما ایمیلی را ارسال میکنید به user@xyz.com، ایمیل سرور شما باید ابتدا دنبال MX Record برای دامین xyz.com بگردد که ببیند اکنون کدام ایمیل سرور xyz.com را مدیریت میکند. ( میتواند mail.xyz.com باشد یا چیز دیگری شبیه mai.isp.com). در مرحلهی بعدی به دنبال A Record برای ایمیل سرور میگردد تا به IP ان متصل شود.
یک رکورد TXT اطلاعات متنی به منابع خارج از دامنه فراهم میکند که این اطلاعات میتواند متن خواندنی توسط ماشین ویا انسان باشد.
Cname Record را میتوان دامین مستعار نامید. بعضی اوقات شرکتها چند نام جداگانه برای خود ثبت میکنند اما خواستار برقراری و نگه داستن تنها یک وبسایت هستند. Cname Record میتواند برای انتقال ترافیک به سایت اصلی استفاده شود.
برای مثال www.abc.ir میتواند با www.abc.com یکی شود.
توجه کنید که این کار شبیه FW کردن دامین نیست و هر آدرس به نظر سایتی مستقل میآید.
یکی از پرکاربردترین کارهای Cname Record مهیا کردن دسترسی به Web Server از طریق دو استاندارد www.domain.com و domain.com (بدون WWW) میباشد. این کار بدین صورت انجام میشود که یک Cname Record برای www دامین ساخته و به نام کوتاه آن (بدون www) انتقال داده شود.
Cname Record را میتوان شبیه A Record دانست که در A Record ما IP قرار میدهیم اما در Cname Record آدرس قرار میدهیم.
A Record یا (Host Record) یک دامنه را به یک IP فیزیکی کامپیوتری که آن دامنه را میزبانی میکند مرتبط میکند.
رکوردی مشابه این رکورد به نام AAAA Record برای IPv6 وجود دارد.
NS یا Name server رکورد هایی هستند که تعیین میکنند که کدامیک از سرور ها دارای اطلاعات دامنه مورد نیاز هستند. به طور مثال DNS .ir دارای NS رکورد ac.ir هست و هروقت کاربر از DNS سرور خود درخواست سایت ut.ac.ir نماید DNS سرور اش اول به .ir مراجعه میکند سپس به وسیله ی NS رکورد موجود در سرور .ir به سرور ac.ir که حاوی ut.ac.ir هست مراجعه میکند.