اینکه آیا هاست در سئو و بهینه سازی سایت تاثیر دارد یا نه سؤال خیلی هاست. خیلی از فعالان دنیای وب اینگونه می پندارند که نوع و کیفیت هاستینگ هیچگونه ارتباطی به مسائل بهینه سازی موتور های جستجو یا همان سئو (SEO) ندارد و شاید هم شما با این جمله که برخی از همکارانمان متأسفانه و آن هم به دلیل عدم آگاهی به کار می برند برخورد کرده باشید که می گویند: « چه ریطی داره؟! هاست یه چیزه و سئو چیز دیگر!! ».
متأسفانه بر خلاف تفکر سایر همکاران، هاست شما تأثیر مستقیمی بر روی سئو سایتتان دارد و اگر شرکت های هاستینگ مسائلی پیش پا افتاده را رعایت نکنند، با تأثیرات منفی آن دست به گریبان خواهید شد.
مسلماً یکی از فاکتور های گوگل و موتور های جستجو مشابه آن در رتبه بندی سایت های مختلف سرور میزبانی یا هاست آن سایت است. اما گوگل به چه مواردی از یک هاست دقت می کند؟ الویت اول برای گوگل سرعت هاست یا سرور می باشد. همانطور که می دانید خزنده های گوگل روزانه به میلیون ها وب سایت مختلف که هرکدام دارای صفحات متعددی هستند (میلیاردها صفحه اینترنتی) سر می زنند. از همین یک جمله باید بفهمید چقدر سرعت هاست های سایت ها می تواند به سرعت خزش ربات های گوگل کمک کند و به گوگل حق می دهید که انقدر به سرعت هاست اهمیت بدهد. زیرا گوگل هم مثل ما انسان ها وقتی به سایتی سر می زند منتظر می شود تا سایت بالا بیاید که بتواند اطلاعات آن را بررسی کند. اما اینکه چه هاستی بگیرید که سرعت خوبی داشته باشد از روی تجربه و پرسش از دوستان و نمونه سایت هایی که روی آن هاست هستند مشخص می شود.
در مورد اینکه هاست ایرانی سرعت بیشتری دارد یا هاست خارجی اکثر دوستان فریب سریع باز شدن سایت های هاست ایرانی را می خورند. درست است که سایت هایی که روی هاست ایرانی هستند بسیار سریع تر از سایت های روی هاست خارجی باز می شوند (به عبارتی سرور های داخل کشور به دلیل نزدیکی به کاربران ایرانی از نظر فاصله، پینگ تایم پایین تری دارند)، اما این دلیل بر سرعت بیشتر این هاست ها نیست. در واقع این موضوع فقط از دید شما که داخل ایران دارید این سایت را باز می کنید نمایان است. اگر به یکی از دوستان در خارج از کشور بگویید این موضوع را تست کند دیگر این نتیجه را نخواهید دید. دلیل این موضوع این است که وقتی شما از داخل ایران به یک هاست ایرانی متصل می شوید به دلیل اینکه این شبکه نزدیک است و دارای node های کمتری است سریع تر به هاست متصل می شوید. اما این سرعت نسبی است و گوگل این موضوع را نمی بیند! اتفاقا برعکس هاست های داخل آمریکا و آن محدوده به خزنده های گوگل نزدیکتر هستند و این موضوع برعکس جواب می دهد. اما این موضوع شما را از هاست های ایرانی نا امید نکند، چرا که سرور های گوگل در همه جای دنیا گسترده شده است و تنها در آمریکا نیست. منظور از این پاراگراف، اصلاح تفکر اشتباهی بود که شاید شما داشتید.
یک مورد دیگر که بازهم به سرعت مربوط می شود نحوه پیاده سازی و برنامه نویسی سایت شما می باشد. سایت شما نباید برای load شدن مشغله زیادی داشته باشد و به اصطلاح سنگین باشد. از الگوریتم های بهینه شده در برنامه نویسی استفاده کنید تا سرعت بالا رود. اسکریپت هایی که در سایت استفاده نمی شود از سایت حذف کنید تا سایت انرژی خود را هدر ندهد. بسیاری از کدهای جاوا و اسکریپت های بیجا در سایت فراخوانی می شود در صورتیکه استفاده ای ندارند و این مسئله به دفعات دیده شده است. پس بهینه سازی سرعت سایت از داخل برنامه نویسی سایت هم یکی از عوامل مهم می باشد.
موضوع دیگری که یک هاست را از چشم موتور های جستجو می اندازد قطعی هاست یا اصطلاحاً Down شدن هاست می باشد. اگر با اینترنت سر و کار داشته باشید ۱۰۰% دیده اید که بعضی سایت ها در بعضی روز ها و ساعت ها بالا نمی آیند و خطا می دهند. این موضوع مشکل معمول درصد زیادی از هاست ها می باشد. اما هستند هاست هایی که قطعی ندارند یا در حد خیلی جزء دارند و اصطلاحاً اینگونه هاست ها را با آپتایم ۹۹.۹% تضمین می کنند. با توجه به اینکه گوگل روزانه به سایت ها سر می زند اگر با این error ها مواجه شود امتیاز آن سایت را پایین می آورد و گاهی به مدیر سایت از طریق ابزار webmaster اخطار می دهد: google bot can not access your site!
یک موضوع مهم دیگر که هاست در نتایج گوگل و سئو تاثیر دارد معرفی شدن IP آن هاست یا سرور به عنوان یک سرور جریمه شده به گوگل می باشد. این موضوع به معنی این است که گاهی سرورهایی که سایت های متخلف یا Spammer دارند باعث می شوند که گوگل IP این سرورها را در BlackList خود قرار دهد و دیگر به سراغ سایت های روی این سرور ها نیاید. شما باید در صورت مشاهده این موضوع به سرعت سایت خود را به یک هاست دیگر منتقل کنید.
سرور های ایزی هاست با ضمانت آپتایم ۹۹.۹% و رعایت تمامی اصولی که یک هاستینگ خوب باید آن را رعایت کند، آماده میزبانی وبسایت های شما می باشد.
در صورت بروز هرگونه سؤال و یا مشکلی میتوانید از طریق هر یک از راه های ارتباطی موجود، با ما تماس برقرار نمایید.
۵ comments. دیدگاه جدید بگذارید
دوست عزیز گوگل انقدر خنگ نیست که چون ربات هاش از کشوری دور هستند فکر کنه سرعت اونا پایینه.سرعت دانلود مهمه نه سرعت پینگ.خیلی گوگل رو خنگ فرض کردید.یه سرچ انجین انقد کورکورانه راجع به سایت ها قضاوت نمی کنه.مقاله تاثیر هاست و سرور بر سئو رو در سایت سئوروز بخونید
با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما کاربر گرامی،
از اینکه لحظاتی چند از زمان گرانبهای خود را در وبسایت ایزی هاست گذراندید و مقالات ما را مطالعه نمودید از شما سپاسگزاریم.
همچنین از اینکه دیدگاه خود را با ما در میان گذاشتید از شما کمال قدردانی را داریم.
اما قبل از هر چیز توجه شما را به بخشی از مقاله جلب می کنم:
در هیچ جای این مطلب گفته نشده که گوگل بر اساس پینگ تایم، سایت ها را رتبه بندی میکند! به طور کلی منظور از این پاراگراف اصلاح این تفکر اشتباه بوده که اگر وبسایتی در داخل کشور با سرعت مطلوبی بارگزاری میشه، همین اتفاق برای بازدیدکنندگان خارجی رخ میده. چرا که با توجه به وضعیت و کیفیت اینترنت ایران، کاربرانی که از خارج از کشور به سرور ها متصل می شوند با افت سرعت رو به رو هستند. که گوگل نیز از این مسئله مستثنی نیست چرا که گوگل در ایران هیچ سروری جهت خزش و پیمایش وبسایت ها ندارد.
در هر صورت میزبانی شدن سایت ها در خارج یا داخل کشور برای گوگل اهمیت چندانی ندارد (منهای اینکه سرعت بارگذاری سایت ها معمولا بر روی سرور های ایرانی پایین تر از سرور های خارجی است.)
اما باز هم ما هیچگونه اظهار نظر قطعی نمیتونیم انجام بدیم چرا که به طور کامل سیاست های شرکت گوگل برای ایرانیان همچنان مبهم است و فقط می تونیم بر اساس تجربیات و مشاهدات در این مورد قضاوت کنیم. چنانچه اطلاعات دقیق تری در این زمینه در دست دارید خوشحال میشیم با ما در میان بگذارید.
داشتن خوانندگانی همچون شما مایه افتخار ماست. به امید حضور مجدد شما در ایزی هاست…
ربطی به سیاست گوگل درباره ایران نداره.مساله اصلی که من گفتم اینه که، صرف اینکه سرعت لود سایت برای گوگل برای سایت های داخل ایران بیشتره، هیچ ضرری برای سئو نداره.
با تشکر از مطالب خوبتون بسیار کاربردی و مفید بود
سلام دوست ایزی هاستی عزیز،
ممنون از نظر دلگرم کننده شما. خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید واقع شده.
پیروز و سربلند باشید…