آدرس وبسایت در قسمت نوار آدرس مرورگر های وب مشاهده میشود و برای مشخص کردن و شناسایی وبسایت به کار میرود.
URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator است که نشانى عمومى تمامى صفحات و منابع دیگر بر روى وب جهانى است. این عبارت در اصل IP، عبارت انتخابى و دامنه سایت را مشخص مى کند. در دسامبر ۱۹۹۴، بعد از پایهگذاری شبکه تارگستر وب، تیم برنرزلی و کارگروه مهندسی اینترنت (IETF)، مفهوم URL را ارائه دادند.
به گفته وبسایت W3C، شبکه اینترنت فضای تبادل اطلاعات است و URL ابزار آدرس دهی در این فضا است. به عبارتی دیگر URL، تکنولوژی آدرس دهی در شبکه است.
مفاهیم URN (نام مرجع وب سایت) و URL (آدرس مرجع وب سایت) در حقیقت زیر مجموعه URI (شناسه مرجع وبسایت) هستند. گرچه مفهوم URI قبل از دو مفهوم دیگر مطرح بودهاست. معمولا URL و URI به جای یکدیگر استفاده میشوند و این امر از نظر فنی مشکلی ندارد.
یک URL شامل الگوی زیر است:
مسیر – و – نام – فایل / درگاه : دامنه//: پروتکل
توجه داشته باشید که یک URL مى تواند شما را به هر سایت، شاخه، زیر شاخه، فایل متنى، تصویر و فیلم یا صدا و یا هر سایتى که آرایش شده براى ترسیم عمومى متصل کند. بهترین روش براى پیدا کردن URL هاى مختلف حرکت دادن ماوس و لینک کردن آن بر روى ابر متن هاى در صفحه مى باشد. اگر به قسمت بالاى مرورگر خود دقت کنید URL مى تواند در آن قسمت به نمایش در آید. همچنین شما به وسیله URL مى توانید به سایتهاى بزرگ نظیر Google، ezHost.ir و… دسترسى پیدا کنید.