از زمان تولید اولین هارددیسک تا کنون سال های بسیاری می گذرد، هاردهایی عظیم الجثه که در ابتدا با ظرفیت های حتی کمتر از ۱۰مگابایت ارائه شدند، در این مدت با ارائه راهکارهایی سعی در کاهش اندازه، افزایش ظرفیت و سرعت آنها شده است. در این مقاله سعی داریم تا شما را بیشتر با تکنولوژی روز ابزارهای ذخیره سازی، یعنی اس اس دی (SSD) آشنا کنیم و برتری های درایو حالت جامد که به اشتباه هارد اس اس دی گفته می شود را نسبت به HDD یا همان هارد دیسک بررسی می نماییم.
تا همین اواخر، خریداران کامپیوتر انتخاب کمی برای خرید هارد دیسک داشتند. اگر شما یک ultrabook و یا نوت بوک و یا یک کامپیوتر رومیزی خریده باشید به احتمال زیاد در آن ها یک درایو حالت جامد (SSD) و یا یک درایو HDD و شاید هم ترکیبی از SSD و HDD به عنوان درایو اولیه وجود داشته که شما سیستم عامل خود و چیز های دیگرتان را در آنها ذخیره می کنید.
همچنین مدتی است شرکت های هاستینگ در تبلیغات خود مدام از واژه هارد پرسرعت SSD استفاده می کنند اما اکثراً تعریف واضح و روشنی از این واژه ارائه نمی دهند که اصلا SSD چیست و چرا به خودی خود این فناوری نسبتاً جدید یک پارامتر مهم برای تبلیغات به حساب می آید.
SSD مخفف عبارت Solid State Drive، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. این نوع فناوری همچنین در ساخت حافظه های فلش نیز کاربرد دارد و به همین دلیل برخی از افراد SSD ها را مانند حافظه های فلش یا EPP Rom می نامند.
درایو های حالت جامد یا همان SSD ها به حافظه هایی گفته می شوند که در آن ها از هیچ قطعه ی متحرکی استفاده نشده باشد، در ساخت آن ها از حافظه های مبتنی بر فلش یا SD Ram ها استفاده می شود. استفاده از حافظه های مبتنی بر فلش در SSD ها باعث می شود تا زمان تاخیر به حداقل برسد و همچنین گرمای تولید شده کاهش یابد که تمامی این مسائل باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین سبکتر شدن این حافظه ها نسبت به هارد دیسک ها می شود. اما SSD ها هم همانند هارد دیسک درایوها دارای مشکلاتی می باشند که می توان از مهم ترین آنها به قیمت بالای این حافظه ها در مقابل هارد دیسک اشاره کرد.
از مزایای هارد SSD می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱ – بالا بودن سرعت خواندن / نوشتن اطلاعات؛ این مزیت باعث شده است که نه تنها هاستینگ ها بلکه امروزه رایانه های شخصی هم به سمت و سوی استفاده از درایو SSD حرکت کنند.
۲ – کاهش مصرف برق و به تبعیت از آن کاهش مصرف باتری لپ تاپ
۳ – بالا بودن مقاومت هاردهای SSD در مقابل ضربه؛ به جهت استفاده از فناوری های به کار رفته Flash در SSD دیگر خبری از اجزای متحرک نبوده و حساسیت بیش از حد به ضربات فیزیکی وجود ندارد.
۴ – بی سر و صدا بودن و تولید گرمای بسیار کمتر نسبت به مدل قبلی
حتی اگر موارد ۲ ، ۳ و ۴ چندان قابل اهمیت نباشند مورد ۱ را می توان خود به تنهایی از برجسته ترین مزایای اینگونه درایو های ذخیره سازی دانست.
در واقع همین بالا بودن سرعت/خواندن نوشتن برای هاستینگ ها و کاربرانشان دارای اهمیت می باشد.
اما از معایب حافظه SSD می توان به ظرفیت کم و قیمت بسیاری بالای آن اشاره داشت تا جایی که در زمان انتشار این دانشنامه قیمت یک درایو ذخیره سازی HDD با ظرفیت ۲ ترابایت تقریبا برابر با یک حافظه SSD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت می باشد.
لازم به ذکر است که در هفته اخیر، جهت بهبود سرعت و کیفیت خدمات تمامی سرویس های میزبانی ایزی هاست در هلند به حافظه های پر سرعت SSD تجهیز شدند. جهت سفارش هاست پر سرعت لینوکس هلند اینجا کلیک نمایید.