مونگودیبی یک پایگاه داده اپن سورس و رایگان مثل MySQL است با این تفاوت که عمر زیادی ندارد (از سال ۲۰۰۹ انتشار آن آغاز شده) و مهمتر از همه اینها؛ بسیاری از محدودیتهای سایر پایگاههای داده را ندارد!!!
این پایگاه داده سندگرا است بنابراین برخلاف پایگاه دادههای رابطهای، اسناد شبیه به جیسون را مدیریت میکند. این اجازه میدهد که مدل دادههای برنامه بیشتر به شکل طبیعیشان نزدیک باشد به این خاطر که دادهها میتوانند در سلسله مراتبی پیچیده و تودرتو قرار بگیرند اما قابلیت اجرای درخواست و شمارهبندیشان را از دست ندهند.
توضیح سادهتر آنکه در دیتابیسهایی که ما معمولا با آن سروکار داشتیم، دادهها در جدولی ذخیره میشد که محدودیت ۲ بُعدی داشت یعنی فقط در سطر خاص و فیلد(ستون) خاص عملیات درج/ویرایش/حذف/انتخاب انجام میشد اما در منگو اینگونه نیست! شما میتوانید در جدول user فیلد name را برابر با علیرضا بگذارید و فیلد address را همانند یک ورودی چند بعدی دیگر پر کنید…
{ "username" : "alireza", "address" : { "street" : "123 test Street", "city" : "Tehran" }, "contact" : { "email" : "info@ezHost.ir", "web" : "ezHost.ir" } }
همچنین همانطور که ابتدای پاسخ گفته شد، برای insert شما محدودیتی ندارید. یعنی نه لازم است ساختاری از قبل بچینید که بعد داخل آن ساختار insert کنید و نه ورودی شما محدود به عدد و رشته و داده باینری است. ورودی شما میتواند یک آرایه باشد!
> db.food.insert({“fruit” : [“peach”, “banana”, “apple”]})
به عبارت دیگر برای کار با مونگو نیاز نیست ستون های جدول را قبل از کار با بانک تعریف کنید بلکه در هر لحظه دادههای خود را با هر شکلی میتوانید در پایگاه داده وارد کنید ولی لازم است دقیقا بدانید چه کار قرار است انجام دهید زیرا اگر دادههای یکسان در هر سند به اشکال کاملا متفاوتی ذخیره شوند و شما ندانید آنها را چکونه ذخیره کردهاید، بازآوری اطلاعات برای پردازش و نمایش سخت میشود.
این پایگاه دادهی خوشمزه! میتواند توسط زبانهای C, C++, C#, Haskell, Java, JavaScript, Perl, PHP, Python, Ruby و Scala بکار گرفته شود.
برای دانلود درایور و مطالعه راهنمای این پایگاه داده میتوانید به سایت اختصاصی آن به آدرس http://www.mongodb.org مراجعه بفرمایید.
۱ comment. دیدگاه جدید بگذارید
ممنون از سایت خوبتون