امروزه ابزارها و برنامههای کاربردی زیادی وجود دارند که از آنها به عنوان شبکههای اجتماعی نیز یاد میشود. یکی از آن ها پلتفرم نرم افزاری به نام اسکایپ (Skype) است. البته اسکایپ از سال ها قبل بوده و این چیز جدیدی نیست! نسخه رایگان اسکایپ از حدود سال ۲۰۰۳ در دسترس بوده و هنوز هم هست. با این حال ما قصد داریم در مورد نسخه جدیدتری که در سال ۲۰۱۵ ظهور پیدا کرد صحبت کنیم، نسخه ای که “Skype for Business” نامیده شد. به طور طبیعی سوال هایی مانند “Skype for Business چیست؟” و “تفاوت اسکایپ و Skype for Business چیست؟” مطرح می شوند. در ادامه این مقاله سعی در پرداختن به پاسخ این سؤالات داریم. لطفاً با ما همراه باشید…
اسکایپ فور بیزینس (Skype for business) یا Microsoft Office Communicator و Microsoft Lync قدیم، همگی نام های نرم افزارهای پیام رسان فوری ویندوز هستند، که یکپارچه با سرور مایکروسافت Lync یا Lync online میشوند وقابل استفاده بر روی Office 635 هستند که جایگزین هایی برای Windows Messenger به حساب میآیند.
هر دو نرم افزار Microsoft Lync و Microsoft Lync for Mac بر خلاف ویندوز لایو و اسکایپ نرم افزارهای سازمانی بودند که قابلیت های مختلفی برای استفاده در شرکت ها را داشتند. در نوامبر ۲۰۱۴ مایکروسافت اعلام کرد که Skype for Business را جایگزین Lync خواهد کرد.
در حال حاضر دو نوع Skype وجود دارد. یکی نسخه رایگانی که همه با آن آشنا هستیم و دیگیری Skype for Business است که مخصوص کسب و کارهاست و استفاده از هزینه دارد.
اسکایپ سازمانی یک سیستم ارتباطی یکپارچه (UC) است که کانال های ارتباطی مورد نیاز برای ارتباطات کاری و جلسات آنلاین را یکپارچه می کند. این کانال ها عبارتند از: پیام رسانی، اعلام حضور، VoIP، پیام صوتی، ارسال و دریافت فایل، کنفرانس ویدئویی و سمینارهای تحت وب (وبینار). اسکایپ فور بیزینس میتواند روی سرور شخصی، فضای ابری و یا ترکیبی از هر دو قرار بگیرد. کاربران (clients) نیز می توانند برنامه را روی سیستم های ویندوزی، موبایل ها و تبلت های اندرویدی و دستگاه های دارای سیستم عامل مک و iOS نصب و اجرا کنند. این محصول می تواند به صورت تنها و یا عضوی از مجموعه آفیس ۳۶۵ خریداری شود. نسخه ای که روی سرور نصب می شود، Skype for Business Server و نسخه ای که تحت فضای ابری ارائه می شود، Skype for Business Online نام دارد.
همانطور که عمر Lync به سر آمد و تبدیل به Skype for Business شد، حالا هم اسکایپ سازمانی به انتهای راه خود نزدیک میشود و اخیراً اعلام شد که این سامانه ارتباطی بالاخره قرار هست با Microsoft Teams ادغام گردد و از ۳۱ ژوئیه (۳۱ July) یعنی حدود ۱ سال و چند ماه دیگر (از زمان نوشته شدن این پست) سرویس دهی اسکایپ سازمانی متوقف خواهد شد.
Microsoft Teams نرم افزار ارتباطی بر پایه فضای ابری است که قابلیت هایی شبیه به Skype for Business دارد. با وجود اینکه هر دو محصول عضوی از مجموعه آفیس ۳۶۵ هستند و امکاناتی نظیر اعلام حضور، پیام رسانی، کنفرانس های صوتی و ویدئویی ارائه می دهند، اسکایپ فور بیزینس امکانات بیشتری نظیر تماس و کنفرانس PSTN را داراست، که همانطور که اعلام شد به زودی این امکانات هم به ماکروسافت تیمز افزوده خواهد شد.
نسخه رایگان اسکایپ برای کسب و کارهای کوچکتر با ۲۰ تا ۲۵ کارمند عالی است. استفاده از آن رایگان است، مگر اینکه بخواهید برای برقراری تماس با تلفن ثابت و تلفن همراه از مایکروسافت اعتبار بخرید.
در عوض Skype for Business به شما امکان می دهد تا حداکثر ۲۵۰ نفر را به جلسات آنلاین اضافه کنید، امنیت درجه سازمانی را فراهم می کند، به شما امکان می دهد تا حساب کارمندان را مدیریت کرده و از برنامههای Office خود به صورت یکپارچه با اسکایپ استفاده کنید. همانطور که قبل تر نیز گفته شد، اسکایپ فور بیزینس به زودی جای خود را به Microsoft Teams خواهد داد و با این تغییر حتی ظرفیت اسکایپ برای برگزاری جلسات بزرگتر برای تیم های ۱۰ تا ۱۰,۰۰۰ نفره فراهم میشود.
اما راه اندازی سرویس اسکایپ سازمانی (Skype for Business) پیش نیاز های سخت افزاری و نرم افزاری دارد. در صورتی که قصد راه اندازی این سرویس را برای سازمان یا شرکت خود دارید، میتوانید با کارشناسان ما در ایزی هاست تماس بگیرید تا شما را جهت راه اندازی آن راهنمایی کنیم.