دنیای تکنولوژی پر از ناشناخته هایی است که هر کدام از ما در نهایت توانسته ایم بخش کوچکی از آن را درک یا تجربه کنیم، هر روز با عبارات و پدیده های جدیدی روبرو می شویم که ناخودآگاه ذهن جستجوگرمان را به کاوش وا می دارند، عرصه اینترنت و وب نیز به عنوان زیر مجموعه ای از این دنیای پهناور، ناگفته ها و ناشناخته های زیادی می تواند در خود به صورت بالقوه و نهفته داشته باشد که البته دانستن تمام آنها نه لازم است و نه مقدور، اما برخی از موارد را می توان به عنوان دانش عمومی وب، مطالعه کرد و به خاطر سپرد. یکی از مفاهیمی که امروزه باید در مورد آن بدانید اینترنت است. در این مقاله سعی می شود به زبانی بسیار ساده به تاریخچه به وجود آمدن اینترنت و بعضی از کاربردهای آن به صورت کلی بپردازیم.
اینترنت (Internet) نام شبکه ای است که در آن میلیون ها کامپیوتر از سراسر جهان به هم متصل شده اند. این کامپیوتر ها یا برای شرکت های بزرگ می باشند که تنها برنامه نویسان قادر به ارتباط با آنها هستند یا اینکه از جمله کامپیوتر هایی هستند که در خانه مورد استفاده قرار می گیرند. از اینترنت برای ارتباط و تبادل اطلاعات در شکل های مختلف استفاده می شود. با استفاده از ایمیل می توانید نامه ها و انواع مختلف فایل ها را به کاربر دیگری بفرستید. در انجمن (فروم) ها افراد مختلف در مورد موضوع یا موضوعات خاصی بحث می کنند.
امروزه آنقدر تکنولوژی پیشرفت کرده است که دیگر اینترنت را می توان در جیب اکثر افراد جامعه (به لطف فناوری های ۳G و ۴G) پیدا کرد. ریشه ی این شبکه عظیم جهانی را می توان در سال ۱۹۶۰ زمانیکه دولت ایالات متحده تصمیم گرفت تا راهی را ابداع کند که از طریق آن در هنگام حملات اتمی، خطوط ارتباطی باز باشند جست و جو کرد.
در گذشته برای انجام این کار یک مرکز کنترل وجود داشت که وظیفه انتقال پیام ها را بر عهده داشت. اگر یکی از این مراکز مورد بمباران قرار می گرفت تمامی شبکه ها از کار می افتاد. در نتیجه اداره تحقیقات روی پروژه های پیشرفته (ARPA) تصمیم به ایجاد یک شبکه کامپیوتری بدون مرکز کنترل گرفت و در اوایل دهه نود شبکه ARPA تبدیل به اینترنت شد.
این روز ها به شرکت هایی که دسترسی به اینترنت و بقیه سرویس های وب را امکان پذیر می کنند، ISP می گویند. مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنت علاوه بر نگهداری و پشتیبانی از یک خط مستقیم به اینترنت، فعالیت های گوناگون دیگری نظیر نگهداری و پشتیبانی از سرویس های میزبانی وب را نیز انجام می دهند که در اینصورت عنوان دیتاسنتر (Datacenter) نیز می توان به آنها اطلاق نمود.