به دنیای شگفت انگیز ویندوز ۱۱ خوش آمدید! در این مطلب به بررسی Windows 11 خواهیم پرداخت.
ویندوز همیشه وجود داشته است تا صحنه ای برای نوآوری در جهان باشد. در واقع ویندوز ستون فقرات کسبوکارهای جهانی بوده و استارتآپهای نامرغوب با استفاده از آن به نامهای معروف تبدیل شدهاند. وب در ویندوز متولد شد و رشد کرد. اینجا جایی است که بسیاری از ما اولین ایمیل خود را نوشتیم، اولین بازی رایانه شخصی خود را انجام دادیم و اولین خط کد خود را نوشتیم. پلتفرمی که بیش از یک میلیارد نفر امروزه به آن تکیه می کنند. پس از ویندوز ۱۰، ویندوز ۱۱ را مشاهده می کنید. ویندوز ۱۱ در ژوئن ۲۰۲۱ معرفی شد و اکنون زمان انتشار رسمی آن فرا رسیده است.
نوار وظیفه ویندوز با دکمه Start در گوشه سمت چپ پایین اکنون برای میلیون ها کاربر رایانه شخصی آشنا است. با این حال، این بار، مایکروسافت آن را تغییر داده است. این شرکت می گوید که گزینه Start را در وسط قرار داده ایم.
بله، دکمه Start اکنون تقریباً در مرکز نوار وظیفه قرار دارد، البته که گزینه ای وجود دارد تا آن را به جای سنتی خود بازگرداند. منوی شروع مجدداً طراحی شده است تا همه برنامههای شما را به شیوهای منظمتر و سازماندهیشده فهرست کند، و البته میتوانید برنامههایی را که اغلب استفاده میکنید پین کنید. همچنین می توانید تمام برنامه های نصب شده خود را در اینجا مشاهده کنید. یک بخش توصیه شده وجود دارد که در آن می توانید فایل ها و پوشه هایی که اخیراً به آنها دسترسی داشته اید را بیابید. منوی استارت به گونه ای طراحی شده است که با تم شیشه مات که در سرتاسر ویندوز ۱۱ می بینید سازگار باشد و ظاهر خوبی دارد.
اگر روی نوار وظیفه راست کلیک کنید، اکنون فقط یک گزینه را می بینید که به شما امکان می دهد به جای تعداد زیادی از گزینه ها در نسخه های قبلی ویندوز وارد تنظیمات نوار وظیفه شوید. با این حال، این به این معنی است که با ویندوز ۱۱ دیگر نمیتوانید نوار وظیفه را در هر دو طرف یا بالای صفحه خود تغییر دهید، که به نوعی مشکل ساز است. دکمه Start از تمام اصول طراحی جدید ویندوز ۱۱ با گوشه های گرد، نمادهای رنگارنگ، برنامه های پین شده و نوار جستجوی بزرگ پیروی می کند. دکمه جستجو در مقایسه با نسخه ویندوز ۱۰ مفیدتر و پاسخگوتر است. اگر ماوس را روی نماد نگه دارید، آخرین جستجوهای شما را به شما نشان می دهد که می تواند در زمان شما صرفه جویی کند.
ویندوز ۱۱ تم ها و والپیپرهای جدیدی را ارائه می کند که جذاب هستند. پنل تنظیمات شخصی سازی تفاوت چندانی با ویندوز ۱۰ ندارد ، هر گزینه تنظیمات به خوبی در اینجا سازماندهی شده است و می توانید تصویر زمینه را تغییر دهید و رنگ های تم، صفحه قفل، نوار وظیفه، فونت و پس زمینه را به دلخواه تغییر دهید.
ویجت News رویدادهای جاری را از سراسر جهان سیاست، مالی، ورزش، فناوری و غیره نشان میدهد. این مورد در نسخههای اخیر ویندوز ۱۰ نیز در دسترس قرار گرفته است، با این حال، در اینجا ظاهر متفاوتی دارد و همچنین به جای پایین سمت راست، از سمت چپ صفحه نمایش شما نشان داده می شود.
ویجت ها در پنلی در سمت چپ صفحه نمایش شما ظاهر می شوند.
میتوانید ویجتهای مختلفی اضافه کنید، اینها شامل تقویم Outlook، نکات، اخبار ورزشی و امتیازات، عکسها، سرگرمیها، بهروزرسانیهای ترافیک، ایمنی خانواده و… میشود.
یکی دیگر از تغییرات عمده طراحی که در همه جا مشاهده خواهید کرد، گوشه های گرد است. اینها در سراسر UI پیاده سازی شده اند. مایکروسافت به وضوح از اندروید و macOS در طراحی الهام گرفته است.
اکنون نمادهای وضعیت کنار ساعت در گوشه سمت راست پایین دسکتاپ گروه بندی شده اند. با یک کلیک یک پنل تنظیمات سریع جدید ظاهر می شود. بسیاری از کلیدهای سریع که قبلاً در مرکز اعلان قرار داشتند نیز در اینجا گنجانده شده اند. این پنل به شما امکان می دهد تنظیمات صدا، روشنایی صفحه نمایش در لپ تاپ، وای فای و همچنین اتصالات بلوتوث را تغییر دهید. ویندوز ۱۱ به شما امکان می دهد کنترل های اضافی مانند Casting، Mobile Hotspot، Layouts Keyboard و غیره را اضافه کنید.
تنظیمات سریع برای Wi-Fi، بلوتوث و سایر ویژگی های پرکاربرد در این پنل گروه بندی می شوند، برنامه تنظیمات نیز تغییرات اساسی در طراحی داشته است. ویندوز ۱۰ ما را مجبور کرد برای بسیاری از تنظیمات پیشرفته بین برنامه تنظیمات و کنترل پنل قدیمی جابجا شویم. ممکن است هنوز مجبور باشید برای انجام برخی کارها از کنترل پنل بازدید کنید، اما می بینیم که با ویندوز ۱۱، مایکروسافت همچنان در تلاش است تا این مشکل را حل کند. برنامه تنظیمات اکنون دلپذیرتر و کاربرپسندتر به نظر می رسد. همه دستهها را با نمادهایی به شما نشان میدهد، تا حدودی شبیه به تجربه یک گوشی هوشمند، که ممکن است پیدا کردن چیزها را برای بسیاری از افراد آسانتر کند.
فروشگاه مایکروسافت، درست مانند هر چیز دیگری، ظاهر جدیدی نیز به خود گرفته است. اکنون دسته بندی فروشگاه ها به برنامه ها، فیلم ها، نمایش های تلویزیونی و همچنین بازی ها کاهش یافته است. مهمترین ویژگی فروشگاه مایکروسافت پشتیبانی آتی از برنامه های بومی اندروید با کمک فروشگاه Appstore آمازون است.
مایکروسافت با باز کردن برنامه TikTok در رایانه شخصی ویندوز ۱۱، پیش نمایش سریعی از این موضوع را در رویداد راه اندازی ویندوز ۱۱ به ما نشان داد. تاریخ مشخصی برای آماده شدن این قابلیت برای استفاده وجود ندارد، اما با یک بهروزرسانی در آینده ارائه خواهد شد. برنامههایی که در حال حاضر در فروشگاه موجود هستند، برنامههای وب پیشرفته و همچنین برنامههای Win32 و UWP قدیمی هستند.