در مقالات گذشته ایزی هاست در خصوص یکی از پروتکل های حاکم بر شبکه های کامپیوتری یعنی اف تی پی (FTP) با شما صحبت کردیم و گفتیم که با استفاده از این پروتکل میتوانید فایل های مورد نظر خود را از یک رایانه به رایانه دیگر، در یک شبکه برپایه TCP منتقل نمایید.
در اینترنت همانند سایر شبکه های کامپیوتری، از پروتکل های متعدد و با اهداف مختلف استفاده می گردد. هر پروتکل از یک ساختار خاص برای ارسال و دریافت اطلاعات (بسته های اطلاعاتی) استفاده نموده و ترافیک مختص به خود را در شبکه ایجاد می نماید . HTTP ( برگرفته از Hyper Text Transfer Protocol )، یکی از متداولترین پروتکل های لایه application است که مسئولیت ارتباط بین سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان وب را برعهده دارد.
این پروتکل از پروتکل TCP/IP برای بستن پلی میان سرور و کلاینت استفاده می کند. طریقه کار ارتباط کلاینت با سرور، با استفاده از پروتکل HTTP به این ترتیب است که داده ها، از طریق بسته های اطلاعاتی، بین سرور و کلاینت رد و بدل می شود. به این ترتیب که برای برای ارسال داده ای به سمت مقصد، در ابتدا، داده، به بخش های کوچکتری شکسته می شود و سپس از هر کدام به سمت مقصد و با ترتیب مشخص ارسال می شوند.
HTTP بدین مفهوم است که فایل ها میتوانند شامل ارجاع هایی به فایل های دیگر باشند که موجب درخواست های اضافی برای انتقال می شود. هر وب سرور علاوه بر صفحات موجود روی آن یک deamon دارد که برای دریافت و پاسخگویی به درخواست ها تعبیه شده است. مرورگر وب شما در واقع یک سرویس گیرنده HTTP است که درخواست را برای سرور می فرستد. وقتی مرورگر وب کاربر با وارد کردن URL یا آدرس IP فایلی را در خواست می کند، مرورگر وب درخواستی برای آن فایل به سمت سرور ارسال میکند، مرورگر وب درخواست را به فرمت HTTP در می آورد و برای سرور ار سال می کند و سرور هم پس از دریافت درخواست از سمت کلاینت، فایل ها را به سمت وی می فرستد. که به این پروسه (فرایند) اصطلاحاً Handshaking می گویند.
در مقالات بعدی در خصوص پروتکل امن HTTPS با شما صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید…